به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، هارون صدیقی از ویراستاران سابق و ستون نویس روزنامه کانادایی تورنتو استار معتقد است که رسانههای خبری کانادایی با جمع بستن و یکی دانستن تروریستهای مسلمان با تمامی مسلمانان، نقش وسیعی در ترویج اسلامهراسی در این کشور دارند و به این ترتیب رسانههای کانادایی اصول پایهای رعایت انصاف و اخلاق روزنامه نگاری را زیرپا گذاشته است. این سخنان زیر گزیده ای از سخنرانی هارون صدیقی سرمقاله نویس سابق روزنامه تورنتو استار در موزه آقاخان در تورنتو است:
در این میان بزرگترین مجرمان را روزنامههای کانادایی نشنال پست و گروههای روزنامه پست مدیا در سرتاسر کشور تشکیل میدهند. روزی نیست که روزنامهها و رسانههای مذکور ایراد و اشکالی از اسلام و مسلمانان پیدا نکرده و منتشر نکنند. این انتشاراتی ها در زیر هر مناره کانادا به دنبال یک تروریست میگردند. آنها خبر مربوط به هر مسلمان یا امام جماعتی را که ذرهای سخنانش مدرکی از ستیزهجویی مسلمانان باشد را شکار کرده و منتشر میکنند. هفته گذشته با جان هودریچ سرپرست هیات مدیره تورنتو استار صحبت میکردم و عقیده او را در این باره پرسیدم. او کاملا با من هم عقیده بود و گفت که بعضی ستوننویسان روزنامهها تروریستهای مسلمان را با تمامی مسلمانان یکی دانسته و برخوردشان کاملا کشنده است.
رسانههای خبری کانادا در پی حفظ نام تجاری شان هستند
جان کرویکشانک، ناشر تورنتو استار نیز دراین باره گفت: بخش بزرگی از رسانههای کانادایی تعصب و نژادپرستی علیه مسلمانان را به حد اعلای خود رساندهاند. مطبوعات پرطرفدار ممکن است این مسئله را به عنوان یک حرکت ایدئولوژیک و از روی اعتقاد عمیق انجام ندهند، بلکه آنها این نقش را برای ایجاد وفاداری با دسته خاصی از مشتریانشان و اعلام همبستگی با آنان ایفاء میکنند. آنها این کار را برای تقویت نام تجاریشان انجام میدهند که این رویه نفرت انگیز است. ما باید در مقابل آنها ایستاده و با قوانین آنها بازی نکنیم. البته رسانههای دیگر کانادایی نیز بیگناه نیستند.
رسانههای خبری کانادا تمامی اخبار مسلمانان را منتشر نمیکنند
رسانههای کانادایی انتظار دارند که مسلمانان کانادا هر گونه عمل تروریستی را در هر کجای دنیا محکوم کنند. هرچند بسیاری مسلمانان و گروههای اسلامی این کار را انجام میدهند ولی رسانههای خبری کانادا کمتر خبر این محکوم کردن را منتشر میکنند، در نتیجه تصوری که در بسیاری از مردم کانادا به وجود آمده این است که مسلمانان نه تنها تروریسم را محکوم نکرده بلکه با سکوتشان به جنایات تروریستها صحه میگذارند. به این ترتیب رسانههای خبری کانادا مسلمانان را در شرایط بازنده مطلق قرار دادهاند.
مسلمانان کانادایی به رسانههای خبری اعتماد ندارند
اعتبار رسانههای خبری کانادا در میان مسلمانان بسیار پایین است. مسلمانان نه تنها به رسانههای خبری اعتماد ندارند بلکه از آنان میترسند. آنها به هیچ عنوان تصور نمیکنند که عدالت و انصاف درباره آنها در رسانهها رعایت شود و همیشه نگران هستند که هر سخن و خبری از آنان در رسانهها به صورت انحرافی و خلاف واقعیت منتشر شود. رسانههای خبری کانادایی امامان جماعت آنان را رهبران تروریست و غذاهای حلال آنان را نشانههای بنیادگرایی و ستیزه جویی معرفی میکنند.
این امر برای اتاقهای خبری و صنعت رسانه به صورت کلی مفید است که با ایجاد دستورالعملهای اخلاقی، به گونهای متفاوت به پوشش خبری و تفسیر زندگی مسلمانان بپردازند.
نظر شما